• Niccokick archive - 2008

Annandag jul med Niccokick, i Malmö

En helkväll med livespelning och dj-set

Januari 2008 ringlade köerna långa längs Folkets Park, orsaken var Niccokicks releasefest för "They good times we shared, were they so bad?" Det blev en hysteriskt fin kväll men många kom inte in, så nu kör vi en favorit i repris och firar Annandag Jul tillsammans med dem! Det kommer att delas ut kvarglömda julklappar, kärlek, ett liveset och sedan dans hela natten lång när bandet tar över dj-båset. Varmt välkomna!

Gratis innan 22, sen 90:-

Posted on December 20, 2008 | Permalink

Sundsvall = Inställt

Det är med stor sorg vi måste lämna återbud till helgens Love Up North!

Posted on October 15, 2008 | Permalink

1 DJ-set & 2 festivaler

Redan nu på torsdag den 4 sep spelar Mathias skivor på Uppåt Framåt i Göteborg som en del av branschevenemanget The BandMeeting. Mellan kl 22-02 blir det indiehits, rock o dans!

I oktober är det dags för några inomhusfestivaler. 2 stycken nystartade festivaler som vi verkligen ser fram emot! Out of Nowhere i Jönköping den 4 oktober och Love up North i Sundsvall den 17 oktober tillsammans med bl a Caesars, Johnossi och Teddybears. Vi ses!

Posted on September 1, 2008 | Permalink

Akutbokade till Malmöfestivalen

Hej gott folk!

The Young Gods har ställt in sin spelning på Malmöfestivalen. Synd för dem, bra för oss.

Kl 18.00 på Torsdag står vi på Möllescenen o äger för sista gången i sommar!

Vi ses där...

Posted on August 18, 2008 | Permalink

Brothers gonna work it out!

Torsdagen den 3 Juli står Andreas & Mathias o delar med sig av sina skivsamlingar på Debaser i Malmö. Det kommer bli en salig blanding indie, rock o dans!
Gratis är det också, speciellt innan 22!

Posted on June 26, 2008 | Permalink

Niccokicks mikroblogg

Hej!

Följ oss i din mobil under sommarens spelningar på: [URL]

mvh Niccokick

Posted on June 2, 2008 | Permalink

Niccokick i din mobil

Niccokick


Posted on May 28, 2008 | Permalink

The Poet Remix version

Listen to a remix of the song The Poet:
[URL]

Posted on May 25, 2008 | Permalink

KB fredag 16/5

Hej!

Vi vill påminna om spelningen nu på fredag på KB i Malmö.
Det kostar 20 kr innan 23 och 60 kr efter, det är ju löjligt billigt.
Passa nu på och se oss!

För mer info: [URL]

Vi ses då!

kram NK

Posted on May 12, 2008 | Permalink

Turnéblogg Vecka 18

Jag har bytt till vårjacka och det har ställt till en del problem. Jackan har så små fickor att min mobil glidit ur den och den finns inte nånstans. Detta var mest tråkigt för jag hade lite låtidéer i mobilen. Nu har jag en temporär som jag inte riktigt förstår mig på, det tar typ 10 minuter att skriva ett sms. I lördags, den 3 maj alltså, spelade vi i Husqvarna och Linköping. Vi gjorde två spelningar på en och samma dag. Popadelica, vilken trevlig festival, alla är glada och snälla. Kan detta ha med det kristna bältet att göra? Vi spelade redan klockan fyra vilket kändes lite nyktert och konstigt men det gick vägen. Det var fullt med folk och man fick sådana där festivalkänslor. När spelningen var klar sålde vi lite t-shirts och åt mat. Gaget för t-shirtarna befann sig i min jacka ca. 18.43. Väl vid bussen ca. 18.44 var inte kuvertet kvar i min jacka. Vårt gage hade alltså glidit ur det också. Detta gjorde mig nervös, inte en gång till tänkte jag. Men kuvertet låg några meter bort på marken och ingen hade stulit det, man kan lita på Husqvarna.

Vi åkte till Linköping vid sjutiden. När vi kom fram träffade vi den här mannen.
Han var det fullaste vi sett någonsin, det var roligt.

Niccopics

Sen möts vi av killen som gjort den här skivan. Sami som han heter äger restaurangen där vi spelade. Han bjöd oss på mat och var lagom konstig.

Niccopics

Efter maten gick vi till hotellet där vi drack lite öl och såg en konsert med den här kvinnan

Niccopics

Dolly Parton är ju helt övermänsklig. Hon får alla att skratta, har alltid sett lika gammal ut, är skitrik och sjunger sjukt bra.

Spelningen i Linköping gick väldigt bra. Jag har aldrig haft så bra medhörning och då soundcheckade vi inte ens. Känns som Sami hade ljudisolerat på ett helt magiskt sätt så ljudet blev så tight och bra. Vi spelade väldigt sent och folk var glada och ville ha mer, mer, mer. Vi gav mer och lite till. Efter spelningen ville de andra stanna och festa lite men jag, den tråkiga Andreas ville gå hem och ta ett foto innan jag gick och la mig. Obs! Det är en självutlösare, alltså ingen annan som tagit fotot.

Niccopics

Sen på morgonen åt jag frukost själv.

Niccopics

Sen kom den här killen och sålde ett Snackis abonnemang till mig då jag ringer för 0.19 kr / min, det är ju billigt väl? Jag tror killen också jobbade på hotellet men han dök på mig så fort jag satt mig för en lugn frukoststund.

Niccopics

Vi ses på KB i Malmö den 16 maj.
Peace Andreas

Posted on May 12, 2008 | Permalink

Premiär för Teenage Love video på Aftonbladet.se

Skynda och kolla in vår nya video:

[URL]

mvh NK

Posted on May 9, 2008 | Permalink

Bäst hittills i år enligt Musikbyrån

Couldn't agree more: LÄNK

Posted on May 7, 2008 | Permalink

Falun - Vi återkommer!

Vi måste tyvärr skjuta fram ännu en spelning. Förhoppningsvis kommer vi redan till sommaren, annars ses vi tidigt i höst!

mvh Niccokick

Posted on May 7, 2008 | Permalink

P3 Star på lördag

Hej kids!

På lördag är vi med i P3 Star. Äntligen!

För mer info, gå in på:
[URL]

Posted on May 7, 2008 | Permalink

Sorry alla Västeråsers

Vi måste tyvärr meddela att spelningen är framflyttad. Än så länge är det oklart när men vi siktar på Västerås Mälarvecka! Vi ses då istället. Ha det fint!

Posted on April 29, 2008 | Permalink

Vi kom in på Tracks!

Vi kom in på Tracks för första gången i Niccokicks historia tack vare er!
Tack så hemskt mycket för röstandet och rösta gärna igen på oss.

[URL]

mvh Niccokick

Posted on April 26, 2008 | Permalink

New exclusive pictures

Whereever we go, there's always a camera present. When it's not the paparazzis or the Rockfoto-team, Mathias brings his SLR. Some of us like it and some don't, but we will put up the special pictures anyway here on the site exclusivly for you. Behind the stages, from our hotelrooms, from the tourbus and all the strange places we stop by to get gas or food, or both.

Here's a weekend treat for you and next week there will be plenty of more!
[URL]

Posted on April 24, 2008 | Permalink

Niccokick på Tracks v.2

Otroligt nära var vi att komma in på Tracks, så nära att vi bubblar igen denna helg.

Nu behöver vi m.a.o. återigen er hjälp, rösta på [URL] innan måndag kl. 14, så kanske det kan gå vägen...

Mvh Nicco

Posted on April 19, 2008 | Permalink

Niccokick på Tracks

Niccokick utmanar med The Poet på Trackslistan.

Hjälp oss att ta oss in genom att rösta på [URL] innan kl. 14 på måndag.

Ha det bäst //Nicco

Posted on April 12, 2008 | Permalink

Turnéblogg Vecka 14

Hej Turnéblogg!

Gött ös
Bara ett ärr nu

Vi kom sent till Kafé Deluxe i onsdags men ingen på stället var sur. Det var som att resa tillbaka i tiden, kanske till ´69 ca. Man fick en avslappnad och skön känsla över spelstället. På Kafé Deluxe har de också väldigt bra mat, det snackades om stans lyxrestaurang. Efter att ha kört bil ett par timmar sitter det sällan fel med en mediumstekt ryggbiff. Det var en hel del folk när vi väl skulle spela, det kändes bra. Nån i publiken stod och putsade min högra sko under hela konserten, jag vill tacka för detta. Det har aldrig tidigare hänt. Det känns som trenden har vänt, vi har hittat livekänslan nu. Det har känts lite rostigt fram till Stockholmsspelningen för en vecka sedan, men nu, nu är vi på g. Vi röjer mer, tittar mer på varandra, är mer lyhörda.
Efter spelningen åkte vi direkt hem och var väl i Malmö igen kl. 03.00.

Det var en trött Andreas som vaknade upp under torsdagen. Mellan spelningar försöker man få saker gjorda, det kan vara svårt då man blir trött av allt spelande och kånkande.

Så, vidare till verkligheten. Det är nu fredag helt plötsligt och det är dags att hämta bilen. Jag har fått parkeringsböter. Jag blir arg men biter ihop. Åker iväg för en lunch med mina bröder, köper kardborreband och remmar till vår backdrop. Det är en seg och stressig dag, inget känns kul. Vi hämtar upp Mats som sköter ljud, sen vidare till Martin (Stääv) och Daniel (Pomme). Jag stänger av bilen för att kunna öppna bakluckan, bilen lägger av. Vi är sena och blir ännu mer sena. Tar buss till Lund, allt är skit men solen skiner. Fan!
Vi soundcheckar, det går bra. Jag och Philip åker tillbaka till Malmö för att chansa på att bilen går igång…OCH DET GÖR DEN! Jippi!

Vi åker tillbaka, äter, klär om, gör en skitbra spelning, kanske den bästa på denna turnén so far. So far låter ju lite roligt, det låter inte som mig, jag är ingen sån som gillar att blanda svenska och engelska. Jag tar tillbaka So far och byter ut mot - än så länge.

Nu är det lördag låtsas vi, eller det var i lördags som vi begav oss till Halmstad för att göra veckans och denna månadens sista spelning. Jag har alltid haft lite svårt för Halmstad och jag vet inte varför. Jag kommer ihåg när man skulle åka iväg och shoppa i 6:an och då valde vi alltid Ängelholm eller Helsingborg, men aldrig Halmstad, jag vet fortfarande inte varför, vad är det som inte stämmer mellan mig och Halmstad? Är det Gessle nu igen som spökar, va, va, va? Hur som helst så kom vi till B&B vid 17, Pierre tar emot oss, allt känns bra. För första gången på turnéen så får vi vodka, kaluha och mjölk på ridern, tack Pierre. B&B står för Biljard och Bowling, men det blev inget med det, det fanns inte tid, synd.
Vi bor på ett fint hotell som heter Grand Hotell och äter 215g:s hamburgare på B&B som är grymt god. Förlåt för allt matsnack och köttkonsumtion. Kött är ju gott, det vet ju alla, men det är inte kanske så moraliskt rätt, men det kan vi ta en annan gång.
Det blev några White Russians denna kväll, kul, blir liksom inte av så ofta att man super till det nuförtiden, man börjar ju bli lite gammal på nått sätt, lite så där tråkgammal som man inte skulle bli ju. Vi går hem vid 03.00 och lägger oss. Möts av en rätt trist frukost på våning E. Så fina rum och så trist frukost, buh.
Glömde att säga det men det var kul att spela i Halmstad och ni som var där var grymma, vi sålde också några nya t-shirts som är lite mer arty och det känns jättekul.

Nu är det söndag. Vi åker till Laholm för videoinspelning av nästa singel som heter Teenage Love. En väldigt dansbandsaktig låt för att vara Niccokick. Istället för 6 timmar tar det 12. Det brukar väl vara så med allt som man vill ska bli bra, ibland håller man på i dagar med videos, behöver inte nödvändigtvis bli bättre.

Efter 12 timmars jobb åt vi upp tårtan som är med i videon, den satt bra.
Till slut vill jag tacka och bocka för alla som kommit till våra konserter. Jag och Daniel drar iväg på några spelningar med SLV, så vi ses i Västerås nästa gång, den 2:a maj tror jag det är.

Grymt sa grisen.

Mvh Andreas

Gött ös
Tårtan i videon som sen hamnade i magen

Gött ös
Vi har en ny backdrop. Hoppas du ser det, du tönt som tog den från Kalmar Nation till Göteborgs Nation i Uppsala och sen pajade den.

Gött ös
Renässans

Gött ös
Jag hittade racket och peruk i ett rum bakom scenen. Fredrik på Startracks, vi lovar att jag inte ser ut så här i videon.

Gött ös
Bror+pussmun

Gött ös
Fredrik är en kompis som alltid peppar oss och blir skitglad varje gång tex The Poet spelas på P3, då ringer han och skriker i luren.

Gött ös
Jag och Daniel delar rum, då blir det alltid lite bus. jag räknade till 3 och på 3 så klickade jag på kameran och han hoppade från sidan.

Posted on April 8, 2008 | Permalink

Mathias spelar skivor!

När två av bandmedlemmarna åker på europaturné med det andra bandet, Sounds like Violence, passar jag, Mathias på att ta upp mitt DJ:ande.
Redan nu på lördag åker jag med Almedal till Uppsala o spelar indiehits, favoritlåtar o annat smått & gott.

Bor man inte i Uppsala med omnejd utan på den fantastiska västkusten kan man nästa torsdag besöka den populära klubben Svanen på Jazzhuset i Göteborg där det blir mkt pop, lite rock o en massa dans! Joel Alme spelar live.

Ready for the floor?

Vi ses!

Posted on April 7, 2008 | Permalink

Turnéblogg Vecka 13

Gött ös
Status på mitt sår i pannan, det börjar arta sig, men har inte min näsa börjat växa?

Hej Turnéblogg!

Resan började i Malmö 05.30. Tidigt var ordet. Vi är två med körkort i Niccokick, jag och Philip. Det brukar gå till så att jag och Philip turas om med ca 3 timmars körning åt gången. Ibland kör man längre etapper tex Båstad-Stockholm, då blir det guldstjärna. Vi har sagt att när vi får råd med en större buss med plats för 7 personer, skall vi anställa en förare. Vi är i ett mellanläge som band där vi har råd att anställa ljudtekniker och hyra 6-sätes buss men inget mer. Det räcker långt men efter 6 års körande runt i Sverige och Europa börjar högerbenet domna till lite extra nuförtiden (man använder högerbenet/foten för att gasa, detta kan bli påfrestande för kroppen då det sker lite stötvis under tex en 3 timmars period som jag nämnde ovan. Det finns farthållare men de är läskiga, då slipper man iofs ha foten på gasen).

Gött ös
Så här ser veckans bil ut och veckans ljudtekniker Mats

Jag hämtade upp ljudtekniker Mats, Daniel och Martin i Malmö. Sen snabbt till replokalen i Båstad, där även Philip bor. Detta kan vara ett syftningsfel, Philip bor alltså i Båstad men inte i replokalen. Vi packade snabbt och lätt och är på väg mot Stockholm. Ibland pausar man på nån mack. Nån är kissnödig, nån är sugen på glass, nån vill röka och ibland vill bilen ha bensin. Om man turnerar i Sverige så håller man på så här på helgerna. Man åker upp och ner, upp och ner och upp och ner i Sverige, ibland åker man tvärs över också, tex Stockholm-Karlstad. Det är inte alls kul för vägarna brukar vara så små och det tar lång tid.

Väl framme i Stockholm så lastade vi av all backline (förstärkare, trummor etc) på vårt bokningsbolags kontor. Jag har inte nämnt det tidigare men vi är alltså på väg till Umeå Open. Vi hämtade upp Mathias på stationen som åkt tåg från Göteborg. Äntligen på väg till Arlanda för att ta ett flyg upp till Umeå.
Jag är lite nervös inför att flyga. Jag kan inte vara ensam. Ibland tänker jag att det är så overkligt att man faktiskt kan färdas med flygplan, då blir jag lugnare, jag går in i ett drömläge. Ibland tänker jag också att det inte är i mina händer, jag kan inte göra nått där jag sitter på plats 14F.

Gött ös
Den här väskan reser jag med och de andra i bandet retar mig för den. Ord som "kärringväska" har dykt upp ett antal gånger.

Väl uppe i Umeå möts vi av en ljummen kväll och trevligt folk. Skåne och Norrland är som två olika länder och emellan dem ligger Sverige, helt fantastiskt.
Spelningen går bra och P3 live är där för att dokumentera oss för första gången, eggande.

Vi hänger kvar en extra dag och får bo på pappas kompis hotell, det är helt grymt. Vi råkar se The Kills konsert under fredagen. De må se coola ut men gud vilket trist band. Jag fattade ingenting, är det nån som gillar dem på allvar?

Nere i Stockholm igen gör vi en fantastisk spelning, enligt oss själva. Vi ger allt och publiken är fantastisk. Vi gör den spelning vi länge har väntat på att få göra. Inga tekniska missar och inget bök innan spelningen utan bara 45 minuter lycka och svett.

Tack och hej

Mvh Andreas

Gött ös
Den här drycken är farlig men rolig.

Gött ös
Av drycken ovan gör man sådana här miner

Gött ös
De här ohyggligt trevliga killarna kom in i logen efter spelningen. De spelar med Martin i Hästpojken. De blev lite förvånade när jag sade att de var lika, vad tycker ni?

Gött ös
Intervjun hör du här: [URL]

Gött ös
Philip har inte en överläpp och en underläpp som alla andra, utan 3 stycken, han är magisk.Posted on April 4, 2008 | Permalink

Turnéblogg Vecka 12

Gött ösHej Turnéblogg!

Förra veckan var händelserik minst sagt. Jag, Mathias och Martin tog tåget till Stockholm för att medverka i P3 Morgonpasset. Vi gjorde en Per Gessle version av The Poet. Vi tror att den upskattades av Per och P3:s lyssnare.

Nästa dag var det dags för vår nypremiär av turnéen. Vi spelade i Uppsala på Kalmar Nation. det gjorde vi senast för 4 år sedan då vi var lite för fulla för att spela musik. Tror folk skrattade åt oss och eftersom inte jag sa nått i micken så tog Martin över och sa: Det är jättekul att vara här i Örebro igen. Det sa ju kungen också en gång när han var i fel stad så att säga. Spelningen förra veckan på Kalmars kändes som en revansch. Vi gjorde bra ifrån oss och allt var frid och fröjd tills… nån stal vår fina gördel till vår backdrop. Det kändes som nån stack en kniv i Niccokick. Vi har pysslat så mycket med den, många, många timmar. Om du som gjort detta vill höra av dig och säga förlåt så är det fritt fram att höra av sig.


Gött ös

Gött ös

Nästa dag var det dags för Karlstad. Hemkomna för påskfirande och Niccokick konsert kom en bunt trevliga ungdomar från Oslo. En av dem har en Niccokick tatuering på armen, det är respekt. Tack, ni gjorde spelningen fantastisk. Dock var det lite svårt att koncentrera sig på att sjunga, jag fick flytta bak mickstativet hela tiden för det var så galet framme vid scenen.

Göteborg nästa. Vi lämnade av lite extra merch hos Merch World där vi säljer våra t-shirts etc. Det ligger en stor godisbutik bredvid deras lokal, vi passade så klart på att fira påsk i turnébussen. Det var snökaos hela vägen till Göteborg. Vi höll på att glida av vägen men räddades av snömannen som dagen till ära befann sig utanför Vänersborg.

I Göteborg på Hotell Panorama gick jag rakt in i en glasruta två timmar innan spelningen och fick sy 2 stygn. Jag trodde allt var kört men fick snabbt åka in på akuten. Jag sa att jag skulle spela om en timme, så jag fick gå före i kön, det var snällt. På Pustervik där vi spelade, fick jag 2 st whiskey för att det gjorde lite ont i huvudet, tack så mycket bartender-Mattias.

Gött ös

(Ser ni skillnaden, så glad längst upp och så ledsen och trött på denna bild, lite som när man FÖRE och EFTER för hår eller hudvårdsprodukter i tidningar)

Jag läste recensionen av spelningen i GP, den var inte så positiv. Det gjorde mig konfunderad. Det stod att jag hånat publiken etc. Min mening har aldrig varit att håna någon eller tala illa om nån från scenen. Att jag säger det som faller mig in är en annan sak, oftast verkar folk tycka det är kul, men inte vissa recensenter tyvärr.
Jag tycker själv spelningen på Pustervik kom igång efter Run! Run! Run!, efter det var det magi.

Även i Helsingborgs Dagblad fick jag kritik för att jag på nått sätt hånat eller verkat besviken på att det var folktomt. Hm Hm…Detta gör mig också konfunderad. Är det nån här som är van att spela inför lite folk är det jag och mina bandkamrater. Vi brukar alltid kunna tackla det väldigt bra och inte tjura. Jag tror jag skojade lite och sa: Eko, eko, eko… Sen peppade jag folk att sjunga med i Run! Run! Run!. Det kanske var lite stötande?

Snälla recensenter, förstå mig och min humor så ska jag försöka förstå er.

Jag vill avsluta denna bloggrunda med att tacka alla som var och såg oss förra veckan och för allt ryggdunk. Vi älskar er!

Kram Andreas

Posted on March 26, 2008 | Permalink

The Poet acoustic

Live i Morgonpasset - P3

Posted on March 18, 2008 | Permalink

Niccokick Week 12

18/3 Tue 07.37 - Swedish Radio P3 Morgonpasset, performing "The Poet" acoustic
19/3 Wed - Live @ Kalmar Nation, Uppsala
20/3 Thur - Live @ Koriander Bar & Deli, Karlstad
21/3 Fri - Live @ Pusterviksbaren, Göteborg
22/3 Sat - Live @ The Tivoli, Helsingborg

See you there!

Niccokick

Posted on March 16, 2008 | Permalink

No. 1 at Klicktrack.com

Hi!

You like us so much that you want to download our songs legally, especially The Poet. Good luck big spender!

[URL]

NK

Posted on March 6, 2008 | Permalink

MARCH 2008

Hola!

Last week's gigs were awesome. Thanks Borås and Trollhättan. In Borås we played at Trägår´n where celebrities like TSOOL and Wannadies have played. The audience was the best since ABBA. In Trollhättan we played att Hotell Stranna where the owner wanted to throw Tobias (merchguy, singer in Iamuse) out because we had a groovy drum session on the merch table two minutes after closing time. The owner now have a nick name: Red Face.
We did a great gig and Club Feber is a very nice club who really appreciate some good old rock and roll…
The rumour says that we’re gonna play the Emmaboda Festival this year, no one seem to know. To be continued … (Imagine horror movie music or maybe the X-files theme…)

[URL]

Posted on March 3, 2008 | Permalink

New T-Shirts at MerchWorld!We will also sell t-shirts, cds and buttons at shows to a great price!

Posted on February 28, 2008 | Permalink

Guided by Voices evening

This will only be in swedish :(

The Monument Club presents
-a tribute to Robert Pollard and Guided by Voices

För tredje året i rad är det dags att tillbringa en helkväll på Vinylbaren med Robert Pollards musik.
Robert Pollard var hjärnan bakom Guided by Voices som på nyårsafton 2004 gjorde sin sista spelning och satte punkt för en 21 år lång karriär som bland annat innehöll en spelning på KB 2002.
Sista spelningen med Guided by Voices har på intet sätt stoppat Pollards kreativa flöde. Antalet album med Robert Pollard som avsändare ligger någonstans runt 20 räknat sen Guided by Voices la av. Lägg till det ett gäng ep-skivor, några boxar och en 7” singelklubb.
Under denna speciella kväll på Vinylbaren kommer temat vara Robert Pollard och hans musik. Det blir Guided by Voices, Lexo and the Leapers, Circus Devils, Moping Swans, Go Back Snowball, Lifeguards, Phantom Tollbooth och Airport 5 för att nämna en del av det som Tigerbomb och Johnny Appleseed plockar fram bakom skivspelarna.
Det blir givetvis också ett klurigt quiz med chans att vinna underbara priser som Pollards egna bolag Rockathon skänkt. Dessutom har vi för första gången liveuppträdande då Andreas och Martin från Niccokick bjuder på en handfull GBV-låtar i sin egen tappning.

Be there or bee thousand.
The club is open!

The Monument Club – a tribute to Robert Pollard and Guided by Voices
6 mars 2008 Vinylbaren, Malmö
Dj’s: Tigerbomb & Johnny Appleseed
Quiz? Ja!
Livemusik med Andreas och Martin från Niccokick.

Posted on February 28, 2008 | Permalink

Attending Radio AF Lund friday 29/2

hi!

Follow this link to find out more info:
[URL]

Cheers NK

Posted on February 26, 2008 | Permalink

FEB 2008

This will be the first message written on this brand new Niccokick website, scary.

We hope you will enjoy this site as much as you enjoyed the other one.

Why do I write in english, I don't really know :)
We might have fans outside Sweden, we're not really sure. So for those of you who live outside Sweden, feel honored.

We have some new gigs added. For this week we'll play in Borås and Trollhättan. Later this spring we're ready to rock on the fantastic Umeå Open Festival. Afghan Whigs played this one in 98´ and we're going up there to find prints or anything from the band.

See you Andreas

Posted on February 25, 2008 | Permalink

Vårens 14 första bokningar

22 februari - Eskilstuna @ Raw [URL]
23 februari - Örebro - @ Klubb Smart / Satin [URL]
19 mars - Uppsala @ Boom Goes the Dynamite / Kalmar Nation [URL]
20 mars - Karlstad @ Koriander Bar & Deli [URL]
21 mars - Göteborg @ Slippery People / Pustervik [URL]
22 mars - Helsingborg @ The Tivoli [URL]
29 mars - Stockholm @ Send in the Clowns / Debaser Medis [URL]
4 april - Lund @ Mejeriet [URL]
5 april - Halmstad @ Midnight Rock / B&B [URL]
2 maj - Västerås @ Sigurdsgatan 25 [URL]
3 maj - Huskvarna @ Popadelica [URL]
9 maj - Falun @ Arenan [URL]
16 maj - Malmö @ KB [URL]
31 maj - Hässleholm @ Siesta! [URL]

Vidare till SPELNINGAR

Posted on February 4, 2008 | Permalink

EXKLUSIV FÖRHANDSLYSSNING PÅ MYSPACE!

Skynda! Skynda! till MYSPACE!

Posted on January 29, 2008 | Permalink

Bli ett FAN!

För alla er som spenderar alldeles för mycket tid på facebook finns nu en fansida av rang att besöka! Jag vill bli ett NK FAN!

Vi ses på fejjan!

Posted on January 28, 2008 | Permalink

Niccokick i TV vecka 5

This message will follow in english :)

* Andreas är med i Eftersnack i Sydnytt kl. 22.25 på tisdag 29 januari.

* Andreas, Daniel och Martin gästar TV 4 Öresund torsdagen den 31 januari kl. 8.30.

* Niccokick spelar live i Kanal Lokal (Malmö) kl. 17.00

In english:

Andreas is hosting Eftersnack (Swedish TV program). Click link to watch it on the web, it'll be up there on wednesday next week.

Niccokick will perform live in Kanal Lokal and be interviewed in TV 4 Öresund next week. Unfortunately this will not be shown at their websites...

Hej Hej NK

Posted on January 25, 2008 | Permalink

Releasefest - 2 februari

Den 2 februari, 4 dagar innan releasen av den nya skivan, kommer vi tillsammans med It's a trap hålla stor fest på Debaser i Malmö. Kommer man innan kl 22 och är minst 20 år gammal så är det gratis. Skulle man bli sen så kostar det 80:- men då ingår en t-shirt som tröst (till de 100 första).
Vi kommer bjuda på smakprov från den nya skivan, spela lite dansant indie från dj-båset och ha en fantastisk kväll tillsammans med er. Vi ses!

LÄS MER

Posted on January 15, 2008 | Permalink

Videon

Exklusiv förhandsvisning av videon på Myspace!

Finns även på Youtube

Enjoy!

Posted on January 11, 2008 | Permalink

Singeln "The Poet" finns nu att avnjuta / The first single of the new album is up

Äntligen, efter mer än 2 års nästintill total tystnad är det dags för den nya singeln att släppas! P3 börjar spelar den vecka 3, därför kände vi att det var dags att ni, våra trogna lyssnare/fans fick chansen före alla andra. O alla andra myspaceälskare också för den delen! Lyssna o njut, o glöm inte att önska låten var helst ni kan. Radio, tv, gymmet, utestället...

In English:
Finally! After more than 2 years of almost complete radiosilence, its time to bring you the new and first single of the new album. Swedish radio P3 will start playing it next week, but we like you to hear it hear first! Listen and enjoy.

THE POET

Posted on January 7, 2008 | Permalink

Patrik Forshage på Nöjesguiden har fått lyssna...

på vår nya skiva och det verkar som han gillar den.

Posted on January 2, 2008 | Permalink