• Niccokick news

Turnéblogg Vecka 12

Gött ösHej Turnéblogg!

Förra veckan var händelserik minst sagt. Jag, Mathias och Martin tog tåget till Stockholm för att medverka i P3 Morgonpasset. Vi gjorde en Per Gessle version av The Poet. Vi tror att den upskattades av Per och P3:s lyssnare.

Nästa dag var det dags för vår nypremiär av turnéen. Vi spelade i Uppsala på Kalmar Nation. det gjorde vi senast för 4 år sedan då vi var lite för fulla för att spela musik. Tror folk skrattade åt oss och eftersom inte jag sa nått i micken så tog Martin över och sa: Det är jättekul att vara här i Örebro igen. Det sa ju kungen också en gång när han var i fel stad så att säga. Spelningen förra veckan på Kalmars kändes som en revansch. Vi gjorde bra ifrån oss och allt var frid och fröjd tills… nån stal vår fina gördel till vår backdrop. Det kändes som nån stack en kniv i Niccokick. Vi har pysslat så mycket med den, många, många timmar. Om du som gjort detta vill höra av dig och säga förlåt så är det fritt fram att höra av sig.


Gött ös

Gött ös

Nästa dag var det dags för Karlstad. Hemkomna för påskfirande och Niccokick konsert kom en bunt trevliga ungdomar från Oslo. En av dem har en Niccokick tatuering på armen, det är respekt. Tack, ni gjorde spelningen fantastisk. Dock var det lite svårt att koncentrera sig på att sjunga, jag fick flytta bak mickstativet hela tiden för det var så galet framme vid scenen.

Göteborg nästa. Vi lämnade av lite extra merch hos Merch World där vi säljer våra t-shirts etc. Det ligger en stor godisbutik bredvid deras lokal, vi passade så klart på att fira påsk i turnébussen. Det var snökaos hela vägen till Göteborg. Vi höll på att glida av vägen men räddades av snömannen som dagen till ära befann sig utanför Vänersborg.

I Göteborg på Hotell Panorama gick jag rakt in i en glasruta två timmar innan spelningen och fick sy 2 stygn. Jag trodde allt var kört men fick snabbt åka in på akuten. Jag sa att jag skulle spela om en timme, så jag fick gå före i kön, det var snällt. På Pustervik där vi spelade, fick jag 2 st whiskey för att det gjorde lite ont i huvudet, tack så mycket bartender-Mattias.

Gött ös

(Ser ni skillnaden, så glad längst upp och så ledsen och trött på denna bild, lite som när man FÖRE och EFTER för hår eller hudvårdsprodukter i tidningar)

Jag läste recensionen av spelningen i GP, den var inte så positiv. Det gjorde mig konfunderad. Det stod att jag hånat publiken etc. Min mening har aldrig varit att håna någon eller tala illa om nån från scenen. Att jag säger det som faller mig in är en annan sak, oftast verkar folk tycka det är kul, men inte vissa recensenter tyvärr.
Jag tycker själv spelningen på Pustervik kom igång efter Run! Run! Run!, efter det var det magi.

Även i Helsingborgs Dagblad fick jag kritik för att jag på nått sätt hånat eller verkat besviken på att det var folktomt. Hm Hm…Detta gör mig också konfunderad. Är det nån här som är van att spela inför lite folk är det jag och mina bandkamrater. Vi brukar alltid kunna tackla det väldigt bra och inte tjura. Jag tror jag skojade lite och sa: Eko, eko, eko… Sen peppade jag folk att sjunga med i Run! Run! Run!. Det kanske var lite stötande?

Snälla recensenter, förstå mig och min humor så ska jag försöka förstå er.

Jag vill avsluta denna bloggrunda med att tacka alla som var och såg oss förra veckan och för allt ryggdunk. Vi älskar er!

Kram Andreas

Posted on March 26, 2008 | Permalink