• Niccokick news

Turnéblogg Vecka 13

Gött ös
Status på mitt sår i pannan, det börjar arta sig, men har inte min näsa börjat växa?

Hej Turnéblogg!

Resan började i Malmö 05.30. Tidigt var ordet. Vi är två med körkort i Niccokick, jag och Philip. Det brukar gå till så att jag och Philip turas om med ca 3 timmars körning åt gången. Ibland kör man längre etapper tex Båstad-Stockholm, då blir det guldstjärna. Vi har sagt att när vi får råd med en större buss med plats för 7 personer, skall vi anställa en förare. Vi är i ett mellanläge som band där vi har råd att anställa ljudtekniker och hyra 6-sätes buss men inget mer. Det räcker långt men efter 6 års körande runt i Sverige och Europa börjar högerbenet domna till lite extra nuförtiden (man använder högerbenet/foten för att gasa, detta kan bli påfrestande för kroppen då det sker lite stötvis under tex en 3 timmars period som jag nämnde ovan. Det finns farthållare men de är läskiga, då slipper man iofs ha foten på gasen).

Gött ös
Så här ser veckans bil ut och veckans ljudtekniker Mats

Jag hämtade upp ljudtekniker Mats, Daniel och Martin i Malmö. Sen snabbt till replokalen i Båstad, där även Philip bor. Detta kan vara ett syftningsfel, Philip bor alltså i Båstad men inte i replokalen. Vi packade snabbt och lätt och är på väg mot Stockholm. Ibland pausar man på nån mack. Nån är kissnödig, nån är sugen på glass, nån vill röka och ibland vill bilen ha bensin. Om man turnerar i Sverige så håller man på så här på helgerna. Man åker upp och ner, upp och ner och upp och ner i Sverige, ibland åker man tvärs över också, tex Stockholm-Karlstad. Det är inte alls kul för vägarna brukar vara så små och det tar lång tid.

Väl framme i Stockholm så lastade vi av all backline (förstärkare, trummor etc) på vårt bokningsbolags kontor. Jag har inte nämnt det tidigare men vi är alltså på väg till Umeå Open. Vi hämtade upp Mathias på stationen som åkt tåg från Göteborg. Äntligen på väg till Arlanda för att ta ett flyg upp till Umeå.
Jag är lite nervös inför att flyga. Jag kan inte vara ensam. Ibland tänker jag att det är så overkligt att man faktiskt kan färdas med flygplan, då blir jag lugnare, jag går in i ett drömläge. Ibland tänker jag också att det inte är i mina händer, jag kan inte göra nått där jag sitter på plats 14F.

Gött ös
Den här väskan reser jag med och de andra i bandet retar mig för den. Ord som "kärringväska" har dykt upp ett antal gånger.

Väl uppe i Umeå möts vi av en ljummen kväll och trevligt folk. Skåne och Norrland är som två olika länder och emellan dem ligger Sverige, helt fantastiskt.
Spelningen går bra och P3 live är där för att dokumentera oss för första gången, eggande.

Vi hänger kvar en extra dag och får bo på pappas kompis hotell, det är helt grymt. Vi råkar se The Kills konsert under fredagen. De må se coola ut men gud vilket trist band. Jag fattade ingenting, är det nån som gillar dem på allvar?

Nere i Stockholm igen gör vi en fantastisk spelning, enligt oss själva. Vi ger allt och publiken är fantastisk. Vi gör den spelning vi länge har väntat på att få göra. Inga tekniska missar och inget bök innan spelningen utan bara 45 minuter lycka och svett.

Tack och hej

Mvh Andreas

Gött ös
Den här drycken är farlig men rolig.

Gött ös
Av drycken ovan gör man sådana här miner

Gött ös
De här ohyggligt trevliga killarna kom in i logen efter spelningen. De spelar med Martin i Hästpojken. De blev lite förvånade när jag sade att de var lika, vad tycker ni?

Gött ös
Intervjun hör du här: [URL]

Gött ös
Philip har inte en överläpp och en underläpp som alla andra, utan 3 stycken, han är magisk.Posted on April 4, 2008 | Permalink