• Niccokick news

Turnéblogg Vecka 14

Hej Turnéblogg!

Gött ös
Bara ett ärr nu

Vi kom sent till Kafé Deluxe i onsdags men ingen på stället var sur. Det var som att resa tillbaka i tiden, kanske till ´69 ca. Man fick en avslappnad och skön känsla över spelstället. På Kafé Deluxe har de också väldigt bra mat, det snackades om stans lyxrestaurang. Efter att ha kört bil ett par timmar sitter det sällan fel med en mediumstekt ryggbiff. Det var en hel del folk när vi väl skulle spela, det kändes bra. Nån i publiken stod och putsade min högra sko under hela konserten, jag vill tacka för detta. Det har aldrig tidigare hänt. Det känns som trenden har vänt, vi har hittat livekänslan nu. Det har känts lite rostigt fram till Stockholmsspelningen för en vecka sedan, men nu, nu är vi på g. Vi röjer mer, tittar mer på varandra, är mer lyhörda.
Efter spelningen åkte vi direkt hem och var väl i Malmö igen kl. 03.00.

Det var en trött Andreas som vaknade upp under torsdagen. Mellan spelningar försöker man få saker gjorda, det kan vara svårt då man blir trött av allt spelande och kånkande.

Så, vidare till verkligheten. Det är nu fredag helt plötsligt och det är dags att hämta bilen. Jag har fått parkeringsböter. Jag blir arg men biter ihop. Åker iväg för en lunch med mina bröder, köper kardborreband och remmar till vår backdrop. Det är en seg och stressig dag, inget känns kul. Vi hämtar upp Mats som sköter ljud, sen vidare till Martin (Stääv) och Daniel (Pomme). Jag stänger av bilen för att kunna öppna bakluckan, bilen lägger av. Vi är sena och blir ännu mer sena. Tar buss till Lund, allt är skit men solen skiner. Fan!
Vi soundcheckar, det går bra. Jag och Philip åker tillbaka till Malmö för att chansa på att bilen går igång…OCH DET GÖR DEN! Jippi!

Vi åker tillbaka, äter, klär om, gör en skitbra spelning, kanske den bästa på denna turnén so far. So far låter ju lite roligt, det låter inte som mig, jag är ingen sån som gillar att blanda svenska och engelska. Jag tar tillbaka So far och byter ut mot - än så länge.

Nu är det lördag låtsas vi, eller det var i lördags som vi begav oss till Halmstad för att göra veckans och denna månadens sista spelning. Jag har alltid haft lite svårt för Halmstad och jag vet inte varför. Jag kommer ihåg när man skulle åka iväg och shoppa i 6:an och då valde vi alltid Ängelholm eller Helsingborg, men aldrig Halmstad, jag vet fortfarande inte varför, vad är det som inte stämmer mellan mig och Halmstad? Är det Gessle nu igen som spökar, va, va, va? Hur som helst så kom vi till B&B vid 17, Pierre tar emot oss, allt känns bra. För första gången på turnéen så får vi vodka, kaluha och mjölk på ridern, tack Pierre. B&B står för Biljard och Bowling, men det blev inget med det, det fanns inte tid, synd.
Vi bor på ett fint hotell som heter Grand Hotell och äter 215g:s hamburgare på B&B som är grymt god. Förlåt för allt matsnack och köttkonsumtion. Kött är ju gott, det vet ju alla, men det är inte kanske så moraliskt rätt, men det kan vi ta en annan gång.
Det blev några White Russians denna kväll, kul, blir liksom inte av så ofta att man super till det nuförtiden, man börjar ju bli lite gammal på nått sätt, lite så där tråkgammal som man inte skulle bli ju. Vi går hem vid 03.00 och lägger oss. Möts av en rätt trist frukost på våning E. Så fina rum och så trist frukost, buh.
Glömde att säga det men det var kul att spela i Halmstad och ni som var där var grymma, vi sålde också några nya t-shirts som är lite mer arty och det känns jättekul.

Nu är det söndag. Vi åker till Laholm för videoinspelning av nästa singel som heter Teenage Love. En väldigt dansbandsaktig låt för att vara Niccokick. Istället för 6 timmar tar det 12. Det brukar väl vara så med allt som man vill ska bli bra, ibland håller man på i dagar med videos, behöver inte nödvändigtvis bli bättre.

Efter 12 timmars jobb åt vi upp tårtan som är med i videon, den satt bra.
Till slut vill jag tacka och bocka för alla som kommit till våra konserter. Jag och Daniel drar iväg på några spelningar med SLV, så vi ses i Västerås nästa gång, den 2:a maj tror jag det är.

Grymt sa grisen.

Mvh Andreas

Gött ös
Tårtan i videon som sen hamnade i magen

Gött ös
Vi har en ny backdrop. Hoppas du ser det, du tönt som tog den från Kalmar Nation till Göteborgs Nation i Uppsala och sen pajade den.

Gött ös
Renässans

Gött ös
Jag hittade racket och peruk i ett rum bakom scenen. Fredrik på Startracks, vi lovar att jag inte ser ut så här i videon.

Gött ös
Bror+pussmun

Gött ös
Fredrik är en kompis som alltid peppar oss och blir skitglad varje gång tex The Poet spelas på P3, då ringer han och skriker i luren.

Gött ös
Jag och Daniel delar rum, då blir det alltid lite bus. jag räknade till 3 och på 3 så klickade jag på kameran och han hoppade från sidan.

Posted on April 8, 2008 | Permalink