• Interviews

Bäst just nu - Andreas Söderlund listar sina favoriter

Nöjesguiden - 2008-02-09

Andreas Söderlund är aktuell med Niccokicks andra album The good times we shared, were they so bad? (Startracks/BonnierAmigo).

Restaurang/Krog
— 4 Knop, Creperia. Jag var i Paris i våras och spelade med vårt andra band Sounds Like Violence och tog en crepe på stan. Den smakade inte så gott som jag trodde det skulle göra i Paris. På 4 Knop smakar det fint!

Bar
— Sjögräs är väl lagom vuxentrevligt. Eller finns det ungdomar där också? I så fall kommer jag inte gå dit mer.

Klubb
— Vi ska spela med Niccokick på en klubb som heter Send in the clowns på Debaser Medis den 28 mars, bara därför tror jag mycket gott om den här klubben.

Musik
— Är Windmill från Stockholm? Nähä. Men de är bra i alla fall. Deras skiva från förra året är väldigt bra till skillnad från Flaming Lips senaste skitskiva. Windmill snor som Hellström och gör nått eget av det.

Kafé
— Har precis fattat grejen med kaffe latte, tio år efter alla andra. Det är ju jättegott! En sådan kan avnjutas på Kaffebar på Hornsgatan.

Film
— Barry Lyndon så klart, men Planet earth-dvd:n får mig just nu att tvivla på om Skåne är världens finaste plats eller inte.

Turistattraktion
— Kan Fredrik Reinfeldt räknas som attraktion? Han ser ju rolig ut i alla fall.

Festutstyrsel
— Jag köpte en Tigerskjorta till nyår. Det kändes så vuxet och tråkigt. Varför kan man inte vara ung ett tag till? Egentligen vill jag bara klä mig i kvinnokläder när det är fest, jag har en idé om det till nästa Niccokick video, watch out!

Shopping
— Min tjej tycker att jag ska säga småbutiker på Söder, eller designmarknaden Street på Hornstull. Jag tror jag håller med henne.

Läsning
— Om du har problem med dig själv och behöver kognitiv terapi så läs De tio dummaste misstagen klyftiga personer gör och hur man undviker dem. Den kommer att hjälpa dig.

Sport
— Efter att ha spelat tennis och badminton i många år fann jag den kanske roligaste sporten förra våren och den heter Squash. Total anarki på 20 kvadratmeter.

Andreas Söderlund | URL