• Interviews

Niccokick tillbaka med lyxpop

City - 2008-02-09

– Det gick inte så bra med musiken som jag ville, jag fick ingenting tillbaka, säger han.

Det är tre år sedan Niccokick släppte debutskivan ”Awake from the dead, my dear best friend”. Sedan dess har Andreas Söderlund producerat andra artister som Hello Saferide och They Live By Night. Dessutom har hans andra band Sounds Like Violence släppt skiva och turnerat. Allt hårt jobb blev för mycket för Niccokicks sångare.

Byggde studio i Båstad
– Det kändes som att jag inte fick någonting tillbaka, trots att jag jobbade hela tiden. Jag gick runt och hade ont i magen hela tiden, säger han.

I somras tog han ledigt och byggde en studio i sin födelsestad Båstad. Det är också där ”The good days we shared, were they so bad?” är inspelad.

– Jag tycker att nya skivan är mer lyxpoppig, vi har försökt ta bort gitarrerna. Förra skivan var mer som ett jämnt bröl, den här har en större mix. Den glittrar mer och texterna är mer ärliga, säger Andreas Söderlund.

Hoppas ni på det stora genombrottet med nya plattan?

– Jag hoppas att vi blir större som band, självklart. Vi tillhör absolut inte någon svår indie-elit. Så länge man inte behöver kompromissa med sin musik. Det är ju många band som slagit igenom och sen blivit ganska dåliga.

Som?

– Ja, Coldplay är väl ett exempel och The Shins tycker jag är ett annat.

Carina Jönsson | URL