• Interviews

Niccokick är tillbaka

Lokaltidningen - 2008-02-09

”Det är väl helt naturligt att tröttna på det man gjort tidigare”

Alla band får en ledare, det sker automatiskt och är svårt att styra över. I skivaktuella Niccokick har det blivit Andreas Söderlund. Inget kontigt egentligen eftersom han skriver allt material och sjunger men det sitter långt inne när frågan kommer på tal.
- Jag har tagit den rollen sen vi började spela ihop men bandet är en enhet där alla har något att säga till om.


Niccokick är ett av banden han och flera av medlemmarna har, Sounds like Violence är ett annat. Det finns också andra sidoprojekt bland medlemmarna men i Niccokick är det Andreas låtar som gäller.
- Det är skönt att kunna luta sig på det, att slippa ta den rollen säger Martin Stääv som spelar gitarr.
- Det är en stor press jag har på mig själv att skriva låtar. Är det ens ett jobb man kan ha, det är ju så flummigt, säger Andreas.
Bandet är själva sina hårdaste kritiker när det kommer till låtar.
- Vi litar på varandra och jag kan inte sitta och vara envis bara för jag skrivit låten. Dessutom har vi den här gången haft enklare att välja låtar eftersom vi inte spelat de nya låtarna ute så mycket.

Utspridda
Niccokicks medlemmar är lite utspridda, tre i Malmö, en i Båstad och en i Göteborg. När de väl träffas är det för att repa även om det inte tillhör favoritsysselsättningen. Bandet träffas i Båstad eftersom det är där allt började och det är där de har sin egen studio.
- Du får större möjligheter när du kan sitta länge och pilla utan att behöva tänka på pengar eller klockan. Det ger också oss en chans att prova nya saker.
Nya skivan, ”The good times we shared, were they so bad?”, skiljer sig från den förra främst när det handlar om arrangemangen.
- Det är väl helt naturligt att tröttna på det man gjort tidigare. Nu kunde vi ta in blås och stråkar. Blås var helt otänkbart på förra skivan eftersom hela Göteborgsscenen med Håkan Hellström i spetsen hade det, det blev helt enkelt för mycket.
Just den egna studion är något som Andreas vill fortsätta bygga på.
- Det är jag, Daniel och Philip från bandet som har byggt upp den och i alla fall Daniel och jag vill hålla på med det. Det känns mer som ett riktigt jobb och gör släktmiddagar lite enklare när folk undrar vad jag jobbar med.


Fredrik Magnusson | URL